Novosti

E-pošta:
Prijava
Odjava

Novice

Novosti

13.11.2012 - Honda razvija nov lahek in kompakten hibridni sistem kot

TOKIO – Honda Motor Co., Ltd. je razvila inteligenten ŠPORTNI HIBRIDNI pogon z dvema sklopkama – lahek in kompakten hibridni sistem z enim električnim motorjem, optimiziran za majhna vozila. Ta novi hibridni sistem bo najnovejša dopolnitev v nizu pogonskih sklopov nove generacije z imenom Earth Dreams Technology, ki združujejo hkrati odlične pogonske karakteristike in ekonomično porabo goriva.

Skupaj z inteligentnim ŠPORTNIM HIBRIDNIM sistemom, ki omogoča več pogonskih režimov in je najbolj ekonomičen*1 hibridni sistem z dvema električnima motorjema na svetu, optimiziran za vozila srednje velikosti, ter ŠPORTNIM HIBRIDNIM sistemom SH-AWD® (vsekolesnim pogonom z izjemno vodljivostjo) s tremi električnimi motorji, ki je optimiziran za velika vozila in omogoča neodvisno dodeljevanje navora levemu in desnemu zadnjemu kolesu, bo novo razviti inteligentni ŠPORTNI HIBRIDNI pogon z dvema sklopkama sestavljal paleto treh različnih Hondinih ŠPORTNIH HIBRIDNIH sistemov, ki lahko ponudijo različne vozne lastnosti vozila. Honda bo še naprej širila uporabo teh hibridnih sistemov glede na vozne lastnosti vozil.

*1 po Hondini interni raziskavi (avgust 2012)

Inteligenten enomotorni ŠPORTNI HIBRIDNI pogon z dvema sklopkama:

Poleg ekonomične porabe na najvišji ravni v svojem razredu*2 zagotavljajo zabavno vožnjo z močnimi pospeški, izrazitejši kot pri obstoječih modelih, pa tudi ritmičen in linearen občutek pospeševanja. Ta pogonski sklop združuje novo razviti 4-valjni vrstni Atkinsonov ciklični motor s prostornino 1,5 litra in 7-stopenjski sistem prenosa moči DCT*3 z vgrajenim močnim električnim motorjem ter litijevo ionsko baterijo. Njegov izkoristek je za več kot 30 % boljši od običajnega hibridnega sistema z enim električnim motorjem.

*2 Hibridni sistem za 1,5-l bencinske motorje
*3 Menjalnik z dvema sklopkama


Oris sistema

  • Kombinacija hibridnega sistema z enim električnim motorjem in bencinskega motorja omogoča športno pospeševanje in velike potovalne hitrosti ob uporabi sklopk za povezavo bencinskega motorja.
  • Ekonomičen električni pogon med speljevanjem in pri majhnih do srednjih potovalnih hitrostih ob uporabi sklopk za odklop bencinskega motorja.
  • Ta sistem prispeva k bolj ekonomični porabi goriva zaradi povečane regeneracije energije, dosežene z uporabo sklopk za odklop bencinskega motorja med zaviranjem oz. zmanjševanjem hitrosti.

Inteligenten ŠPORTNI HIBRIDNI sistem z dvema električnima motorjema za več pogonskih režimov / s polnilnim priključkom:

Uporaba električnih motorjev z odličnim izkoristkom in veliko močjo omogoča hkrati živahno pospeševanje z občutkom vožnje, podobnim električnemu vozilu, in zelo ekonomično porabo goriva. Ta hibridni sistem dosega najboljši efektivni izkoristek na svetu*1 s kombinacijo novo razvitega bencinskega motorja, namenjenega za hibridna vozila, in električnega brezstopenjskega menjalnika CVT ter dveh vgrajenih električnih motorjev in premostitvene sklopke skupaj z litijevo ionsko baterijo ob optimalnih preklopih načinov vožnje med tremi različnimi pogonskimi režimi glede na vozne razmere. Ta sistem, ki je primeren tudi kot hibridni sistem s polnilnim priključkom, bo nameščen v severnoameriško različico Accorda, ki naj bi prišla na trg januarja 2013.

Oris sistema:

Sistem preklaplja svoje delovanje med naslednjimi tremi pogonskimi režimi glede na vozne razmere in nivo napolnjenosti baterije:

  • "Električni pogon" na električni motor z uporabo električne energije iz baterije in njeno regeneracijo med zaviranjem/zmanjševanjem hitrosti.
  • "Motorni pogon" za srednje do velike potovalne hitrosti, pri čemer sta bencinski motor in pogonska gred neposredno povezana s premostitveno sklopko in se moč motorja mehansko prenaša na kolesi.
  • "Hibridni pogon" za mestno vožnjo in močno pospeševanje z uporabo električnega motorja in električne energije, ki jo proizvede bencinski motor.

ŠPORTNI HIBRIDNI SISTEM SH-AWD® (vsekolesni pogon z izjemno vodljivostjo) s temi električnimi motorji:

Kombinacija bencinskega motorja V6 in tega močnega sistema s tremi električnimi motorji omogoča pospeške, enakovredne motorju V8 ob porabi goriva, ki je manjša od 4-valjnega vrstnega motorja. Nov 3,5-litrski V6 z direktnim vbrizgavanjem je nameščen v sprednjem delu vozila skupaj z novo razvitim 7-stopenjskim sistemom prenosa DCT z vgrajenim električnim motorjem. Ta edinstvena Hondina tehnologija uporablja dva električna motorja, nameščena v zadnjem delu, ki krmilita neodvisno porazdelitev navora med levim in desnim zadnjim kolesom.

Oris sistema:

  • Uporaba neodvisnih električnih motorjev za levo in desno zadnje kolo omogoča dodelitev pozitivnega navora zunanjemu kolesu in negativnega notranjemu kolesu in s tem neodvisno krmiljenje porazdelitve navora med zadnjima kolesoma ne glede na izhodno moč motorja.
  • Glede na polmer krivine zavoja se energija, ki jo proizvede notranje kolo, električno regenerira in preusmeri na zunanje kolo, da samo proizvede potreben navor, da vozilo izpelje ovinek.

 Ponudba ŠPORTNIH HIBRIDOV


13.11.2012 - Honda razvija nov lahek in kompakten hibridni sistem kot

13.11.2012 - Honda pokazala električno vozilo zelo majhnih dimenzij "Micro Commuter Prototype" ali prototip mikrovozila za prevoz na delo

04.10.2012 - Honda Civic dobitnik priznanja za ženski avtomobil leta 2012

27.09.2012 - Predsednik Honde za evropski trg napoveduje novosti v ponudbi modela Civic

27.07.2012 - Honda je predstavila motor HR412E, »srce« dirkalnega Civica WTCC

26.07.2012 - Honda po raziskavah najbolj zanesljivo rabljeno vozilo

25.07.2012 - Honda CR-V četrte generacije bo še pred koncem leta pri nas

18.07.2012 - Gabriele Tarquini in Tiago Monteiro prijavljena kot Hondina voznika za WTCC

02.07.2012 - Znani so nagrajenci Facebook nagradne igre »Honda Civic«!

27.06.2012 - Poletje -20%

27.06.2012 - Posodobljena verzija navigacije Honda

14.06.2012 - Nova dama: Limuzina Honda Civic

15.05.2012 - Honda Aircraft Company se udeležuje EBACE ob prvem poletu četrte razvojne različice HondaJet, usklajene z Ameriško zvezno upravo za letalski promet (FAA)

08.05.2012 - Honda razvija prvo tehnologijo na svetu za zaznavanje možnosti nastanka prometnega zastoja s ciljem preprečevanja prometnih zamaškov

03.04.2012 - Hondin koncept osebne mobilnosti U3-X bo predstavljen v pariškem muzeju arhitekturne dediščine ‘Cité de l’Architecture et du Patrimoine’

28.03.2012 - Honda predstavlja sončno vodikovo postajo na posesti prefekture Saitama; FCX Clarity v programu testiranja električnega vozila za mobilni električni generator

06.03.2012 - Manabu Nishimae, predsednik družbe Honda Motor Europe, govoril na ženevski tiskovni konferenci

06.03.2012 - Honda objavlja podatek za izpuste CO2 novega Civica z 1,6-litrskim dizelskim motorjem i-DTEC: 95 g/km

24.02.2012 - Honda je razkrila slike evropskega prototipa CR-V

22.02.2012 - Nova Honda Civic dobila 5 zvezdic Euro NCAP za varnost v celoti in še posebno visoko priznanje Euro NCAP Advanced za varnostno inovacijo

14.02.2012 - Honda Civic se udeležuje svetovnega prvenstva FIA v kategoriji Touring (WTCC)

13.02.2012 - Ženevski avtomobilski salon 2012

26.01.2012 - Hondina kumulativna prodaja hibridnih vozil dosegla 800.000 enot

10.01.2012 - POMEMBNO OBVESTILO: Garancije pri vozilih, kupljenih izven Slovenije

09.01.2012 - American Honda na detroitskem avtomobilskem salonu 2012 pokazala študijo novega NSX